About team Turtletouille

Simple introduction.

We are a final year undergraduate student, major in Anthropology and Sociology.

Advertisements

3 comments

 1. micky nicky · March 26, 2015

  hello, pada dunia sekarang, memang tidak dinafikan bahawa penggunaan rangkaian internet dalam kehidupan masyarakat boleh dikatakan penting. Hal ini kerana, penggunaan internet bukan sahaja utk menpatkan sumber maklumat tetapi sebagai medan komunikasi sosial yang mana menerusi mukabuku, twitter, email dan sebagainya. walaubgaimanapun, penggunaan internet secara extream akan mendatangkan bnyak keburukan daripada kebaikan terutamanya kepada golongan remaja atau segelintir masyarakat yg tidak dapat membezakan kepentigan laman sosial untuk dunia sekarang. Apa2 selamat berjaya utk kmu semua dan tq sbb share dan mengetengahkan isu ini.

  Like

 2. micky nicky · March 28, 2015

  hello semua, selamat berkenalan. Pada pendapat saya, dunia sekarang, memang tidak dinafikan bahawa penggunaan rangkaian internet dalam kehidupan masyarakat boleh dikatakan penting. hal ini kerana, penggunaan internet bukan sahaja untuk mendapatkan sumber maklumat tetapi sebagai medan komunikasi sosial yang mana menerusi faceboo, twitter, email dan sebagainya. walaubagaimanapun, penggunaan internet secara extream akan mendatangkan banyak keburukan daripada kebaikan terutamanya kepada golongan remaja atau segelintir masyarakat yang tidak dapat membezakan kepentingan laman sosial untuk dunia sekarang. Apa-apa pun, gud luck utk kmu semua dan tq sebab share dan mengetengahkan isu ini. tq , jumpa lagi.

  Liked by 1 person

  • turtletouille · March 28, 2015

   Thank you Nickmicky, pendapat kamu amat konstruktif sebab kmu telah memberikan pendapat secara neutral. bersetuju dengan kamu bahawa penggunaan internet boleh membawa kebaikan dan keburukan, smua itu bergantung kepada cara penggunaan seseorang itu, bukan? 🙂 Terima kasih dan jumpa selalu!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s